1804, 2017

Loteria Română a susținut copiii cu autism, cu 250 de ore de terapie

Compania Naționala Loteria Română S.A. (C.N.L.R. S.A.) a oferit, în perioada 2016-2017, 250 de ore de terapie gratuită copiilor cu autism ai ATCA. Sponsorizarea, oferită cu generozitate de către companie, a ajutat timp de mai bine de patru luni de zile, copiii cu autism cazuri sociale ai asociației.

“Suntem fericiți, pentru copiii noștri, când astfel de companii ne ajută cu încredere să-i putem recupera pe cei mici care altfel nu ar avea pe nimeni care să-i susțină. Sperăm ca astfel de gesturi să inspire și mai multe companii să ajute. Numai împreună putem construi un viitor mai bun pentru copiii cu probleme grave comportamentale și cognitiv-comportamentale”, a declarat președinta ATCA, Anca Dumitrescu.

Ajutorul financiar, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Loteria Română a ajutat cei 15 copii cu autism din familii foarte sărace sau din […]

704, 2017

Terapia le-a schimbat destinele! Aceasta este povestea gemenilor cu autism din Brașov care trăiesc o viață normală

Robert și Radu au aproape 20 de ani și au fost diagnosticați cu autism încă din copilărie. Mama lor a refuzat însă să îi considere bolnavi, așa că i-a integrat la grădiniță și la școală cu ceilalți copii. Nu a fost un drum ușor, însă rezultatele se văd.

“Nu se ştia mai nimic în Braşov despre autism, iar atunci când auzeau că o persoană are autism, din start conceptul era că nu se poate face nimic. Important era să fie într-un mediu cu copii tipici, ca să poată copia comportamentele, pentru că ei chiar dacă nu arată fizic că se întorc cu faţa spre tine ca să te asculte sau nu imită imediat, dar copiază şi înregistrează ca nişte magnetofoane.”, a povestit Gabriela Plopeanu, mama, la Digi 24.

Radu are o formă mai severă de autism, însă […]

404, 2017

Succes uriaș al piesei “Ultima conferință de presă”! Lamia Beligan a oferit 105 ore de terapie copiilor cu autism!

Lamia Beligan, minunata actriță româncă ce a adus-o la viață pe Vivien Leigh, a jucat un spectacol al piesei „Ultima conferință de presa‟, în data de 2 aprilie 2017, la Teatrul Excelsior, în dar pentru copiii cu autism ai centrelor Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA. Reprezentația a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, în parteneriat cu Teatrul Excelsior și Primăria Municipiului București.

În urma acestui spectacol-unicat, s-au strâns sumele necesare pentru 105 ore de terapie pentru micuții cu autism din centrele ATCA. 

“Sunt fericită! Pentru mine a fost o seară împlinită. Mă bucur că am putut să fac acest dar copiilor cu autism ai centrelor ATCA. Mulțumesc Ancăi Dumitrescu, președinta ATCA, pentru că mi-a fost dată șansa acestui gest. Mulțumesc Teatrului Excelsior care găzduiește spectacolul și care a venit imediat în […]

2003, 2017

Lamia Beligan, în rolul carierei sale, din suflet pentru copiii cu autism!

Lamia Beligan, singura actriță româncă care a adus-o la viață pe Vivien Leigh prin piesa „Ultima conferință de presă‟, va juca în data de 2 aprilie 2017, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, rolul carierei sale, pentru copiii cu autism ai centrelor Asociației de Terapie Comportamentală Aplicata – ATCA.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, ATCA, în parteneriat cu Teatrul Excelsior și Primăria Municipiului București, prin intermediul generozității Lamiei Beligan, organizează o reprezentație unicat a spectacolului „Vivien Leigh. Ultima conferință de presă‟.

Minunata Lamia Beligan, care îi dă viață într-un fel absolut tulburător celebrei actrițe Vivien Leigh, în spectacolul „Ultima conferință de presă‟, va juca, în data de 2 aprilie 2017, orele 19:00, la Teatrul Excelsior, rolul carierei ei, din inimă, pentru inima copiilor cu autism ai centrelor Asociației de Terapie Comportamentală Aplicata – […]

2702, 2017

Mobila noua, pentru copiii cu autism

Luna lui mărțișor vine cu o veste minunată pentru copii cu autism ai Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA)! În urma apelului făcut de către organizație, pentru a ajuta cei 110 copii cu autism cu mobilă nouă, compania Global Network SRL a răspuns și a oferit, din suflet, mai mult decât era sperat.

Compania Global Nework SRL, prin Drimus.ro, unii dintre cei mai profesioniști furnizori de mobilă de calitate din țară, a donat centrelor ATCA mobilă în valoare de 7930 de lei însumând birouri pentru copii, scaune pentru cursuri, scaune ergonomice, mese și scaune pentru living, tabureți de depozitate și o canapea.

Aceste obiecte donate vor ajuta foarte mult la întreținerea în bune condiții a activității centrelor ATCA pe tot parcursul anului 2017.

Gestul acesta a fost primit cu brațele larg deschise. Este o dovadă clară a faptului că […]

2601, 2017

600 de ore de terapie pentru copii cu autism după AniverSoarea Verocikăi!

AniverSoarea Verocikai – Din inima pentru ATCA a generat 600 de ore de terapie comportamentală aplicată pentru copii cu autism cazuri sociale ai asociației. Din cei 110 copii care se recuperează în centrele ATCA, 15 dintre aceștia, cazuri sociale, vor beneficia de 600 de ore gratuite de terapie. Evenimentul a avut loc duminică, #22ianuarie, cu ocazia zilei de naștere a Veronicăi Soare, producătoarea emisiunii “La minuni înainte, de pe Smart FM, fundraiser și fondator al proiectului minuni.ro.

Despre cum s-a anunțatevenimentul, puteți citi totul aici – http://minuni.ro/aniversoarea-verocikai-inima-atca.

Pentru noi, însă, și copiii noștri, evenimentul acesta a însemnat un Endorsement al activității continue de peste opt ani de zile deja, al terapiei recuperatorii și al speranței în afecțiune necondiționată pentru copii cu autistm.

Mai mult, evenimentul vine în contextul în care Veronica ne-a cunoscut personal și ne-a ajutat profesional moderând primul […]

2301, 2017

Training-uri gratuite pentru cadre didactice și părinți

Începând cu data de 6 februarie 2017, ATCA redeschide seria de training-uri lunare oferite gratuite cadrelor didactice și părinților cu copii cu tulburări comportamentale sau din spectrul autist.

Acest fapt este datorat câtorva companii care ne-au oferit fonduri la sfârșitul lunii decembrie, pentru activitatea din anul 2017. Pe această cale, dorim să mulțumim Fan Courier, M&M Militzer&Munch România și Ugatti SRL, fără de care nu s-ar fi putut realiza acest demers.

Training-urile dedicate cadrelor didactice se concentrează pe ​tehnicile​ ​și principi​​ile​ ​analizei comportamentale​ ​aplicate și pe metodele de​ ​integrare​ ​a copilului cu tulburare din spectrul autist în grădiniță. În cadrul acestor cursuri, profesorii vor învăța despre simptomatologie, principiile care stau la baza integrării copilului cu tulburare din spectrul autist, importanța shadow-ului, pregătirea și integrarea în grădiniță/școală s.a..

Despre primul training de acest gen puteți citi aici – http://atca.ro/training-gratuit-adresat-cadrelor-didactice/

Training-urile dedicate părinților se axează […]

2301, 2017

Training gratuit adresat cadrelor didactice

Training-ul se adresează cadrelor didactice​ ​care doresc să învețe​ ​tehnicile​ ​și principi​​ile​ ​analizei comportamentale​ ​aplicate și metode de​ ​integrare​ ​a copilului cu tulburare din spectrul autist în grădiniță.

În cadrul training-ului temele abordate de către specialiștii nostri în analiza comportamentală​ ​aplicată vor fi:

simptomatologie;
principiile care stau la baza integrării copilului cu tulburare din spectrul autist;
importanța shadow-ului;
organizarea spațiului de învățare;
pregătirea și integrarea în grădiniță;
dezvoltarea abilităților sociale și a regulilor de grup.

Workshop-ul va fi susținut de către Ana Bogdan, consultant ABA, psiholog și Raluca Anghel, terapeut ABA, psiholog.

Data susținerii: 6 februarie 2017, 16:00 – 20:00
Locație: Strada Orzari, nr 92, etaj 3, sector 2, București
Adresa de înscriere: contact@atca.ro
Data limită pentru înscrieri: 3 februarie 2017
Locuri disponibile: 27

Toți cei prezenți vor primi diplome de participare. Locurile sunt limitate!

1701, 2017

Etapa finală a proiectului “Integrarea în școală a copiilor cu tulburări comportamentale și TSA”. Lansarea ghidului de “Tehnici de lucru la clasă”

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA), în parteneriat cu Kaufland România, a derulat în perioada septembrie-decembrie 2016 proiectul  “Integrarea în școală a copiilor cu tulburări comportamentale și din spectrul autist”. Etapa finală a proiectului, derulată în luna decembrie 2016, a avut rezultate remarcabile astfel încât beneficiarii finali ai întregului proiect au fost: 6 școli, 525 elevi observați la clasă, 40 elevi evaluați individual și 131 profesori participanți la cursuri de analiză aplicată a comportamentului.

Odată cu acest finalizarea acestui proiect, lansăm ghidul de “Tehnici de lucru la clasă la clasă pentru copiii cu TSA și tulburări de comportament” în care profesori, părinți, specialiști și pasionați de terapia comportamentală aplicată găsesc informații punctuale despre:

Ce este analiza comportamentală aplicată?
Care este rolul analistului comportamental în terapia individuală?
Care este rolul analistului comportamental în şcoală?
Analiza funcţională a comportamentului
Sistemul de tokeni
Tehnicile analizei comportamentale aplicate […]

1101, 2017

S-au deschis înscrierile pentru Conferința Internațională ABA 2017, ediția a VI-a

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) și Asociația Help Autism anunță deschiderea înscrierilor pentru cel mai mare eveniment din România dedicat analizei comportamentale aplicate (ABA). Ediția a VI- a Conferinței Internaționale ABA va avea loc în zilele de 21-23 Aprilie 2017, în București.

Conferința de anul acesta se bucură de o premieră remarcabilă prin participarea  a șase dintre cei mai renumiți cercetători la nivel mondial din ramuri inovative ale analizei aplicate a comportamentului și ale tehnologiei educației. Printre aceștia se numără :

Robert C. Mellon, Profesor de Psihologie Clinic-Experimentală în abordări comportamentale. Este actualul Director al Laboratory of Experimental and Applied Behavior Analysis din cadrul Panteion University of Social and Political Sciences, Atena;
Janet Twyman, BCBA, Director de Inovații in Tehnologii al U.S. Dept. of Education’s national Center on Innovations in Learning;
Nicholas Weatherly, președinte al Association […]