2504, 2017

Conferința Internațională ABA 2017 – 3 zile dedicate perspectivei științifice asupra recuperării copiilor cu autism

Conferinţa Internaţională ABA, cel mai mare eveniment din România dedicat analizei comportamentale aplicate ABA, ajuns la ediţia a VI-a, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în zilele de 21-23 Aprilie 2017, în Bucureşti.

Conferința organizată de către ATCA (Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată), Asociaţia Help Autism şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a adus la Bucureşti, pentru ediţia a VI-a, 6 reputaţi lectori internaţionali şi nu mai puţin de 41 lectori români ce au prezentat, pe parcursul celor 3 zile, cele mai noi teorii şi descoperiri în domeniul analizei aplicate a comportamentului – terapia care stă la baza recuperării în autism.

Evenimentul a debutat cu o conferință de presă la care au fost prezenți dl. Ministru Gabriel Petrea al Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social,  reprezentanți ai factorilor decidenți în sfera tulburărilor de spectru autist și […]

1204, 2017

Ea este Julia, primul muppet cu autism din “Sesame Street”!

Seria de televiziune “Sesame Street” a făcut un pas uriaș în demersul său de a educa telespectatorii: a introdus primul său personaj cu autism, în episodul care a rulat la TV pe 10 aprilie 2017.

Julia este un muppet adorabil, în vârstă de 4 ani, care suferă de tulburări din spectrul autist.

Episodul de luni s-a numit “Meet Julia” și a prezentat-o lumii pe micuță în 10 minute impresionante.

Producătorii show-ului care rulează la televiziune de aproape 50 de ani au făcut cercetări amănunțite și au lucrat cu organizațiile care sprijină persoanele cu autism pentru a decide cum să o portretizeze pe Julia.

Fetița este prezentată ca fiind un personaj creativ și talentat, care adoră să picteze, să își facă prieteni noi și să se joace.

Aflăm astfel că: “Pentru Julia, autismul înseamnă că ar putea să nu-ți răspundă imediat […]

2003, 2017

Lamia Beligan, în rolul carierei sale, din suflet pentru copiii cu autism!

Lamia Beligan, singura actriță româncă care a adus-o la viață pe Vivien Leigh prin piesa „Ultima conferință de presă‟, va juca în data de 2 aprilie 2017, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, rolul carierei sale, pentru copiii cu autism ai centrelor Asociației de Terapie Comportamentală Aplicata – ATCA.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, ATCA, în parteneriat cu Teatrul Excelsior și Primăria Municipiului București, prin intermediul generozității Lamiei Beligan, organizează o reprezentație unicat a spectacolului „Vivien Leigh. Ultima conferință de presă‟.

Minunata Lamia Beligan, care îi dă viață într-un fel absolut tulburător celebrei actrițe Vivien Leigh, în spectacolul „Ultima conferință de presă‟, va juca, în data de 2 aprilie 2017, orele 19:00, la Teatrul Excelsior, rolul carierei ei, din inimă, pentru inima copiilor cu autism ai centrelor Asociației de Terapie Comportamentală Aplicata – […]

2702, 2017

Mobila noua, pentru copiii cu autism

Luna lui mărțișor vine cu o veste minunată pentru copii cu autism ai Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA)! În urma apelului făcut de către organizație, pentru a ajuta cei 110 copii cu autism cu mobilă nouă, compania Global Network SRL a răspuns și a oferit, din suflet, mai mult decât era sperat.

Compania Global Nework SRL, prin Drimus.ro, unii dintre cei mai profesioniști furnizori de mobilă de calitate din țară, a donat centrelor ATCA mobilă în valoare de 7930 de lei însumând birouri pentru copii, scaune pentru cursuri, scaune ergonomice, mese și scaune pentru living, tabureți de depozitate și o canapea.

Aceste obiecte donate vor ajuta foarte mult la întreținerea în bune condiții a activității centrelor ATCA pe tot parcursul anului 2017.

Gestul acesta a fost primit cu brațele larg deschise. Este o dovadă clară a faptului că […]

2601, 2017

600 de ore de terapie pentru copii cu autism după AniverSoarea Verocikăi!

AniverSoarea Verocikai – Din inima pentru ATCA a generat 600 de ore de terapie comportamentală aplicată pentru copii cu autism cazuri sociale ai asociației. Din cei 110 copii care se recuperează în centrele ATCA, 15 dintre aceștia, cazuri sociale, vor beneficia de 600 de ore gratuite de terapie. Evenimentul a avut loc duminică, #22ianuarie, cu ocazia zilei de naștere a Veronicăi Soare, producătoarea emisiunii “La minuni înainte, de pe Smart FM, fundraiser și fondator al proiectului minuni.ro.

Despre cum s-a anunțatevenimentul, puteți citi totul aici – http://minuni.ro/aniversoarea-verocikai-inima-atca.

Pentru noi, însă, și copiii noștri, evenimentul acesta a însemnat un Endorsement al activității continue de peste opt ani de zile deja, al terapiei recuperatorii și al speranței în afecțiune necondiționată pentru copii cu autistm.

Mai mult, evenimentul vine în contextul în care Veronica ne-a cunoscut personal și ne-a ajutat profesional moderând primul […]

2301, 2017

Training-uri gratuite pentru cadre didactice și părinți

Începând cu data de 6 februarie 2017, ATCA redeschide seria de training-uri lunare oferite gratuite cadrelor didactice și părinților cu copii cu tulburări comportamentale sau din spectrul autist.

Acest fapt este datorat câtorva companii care ne-au oferit fonduri la sfârșitul lunii decembrie, pentru activitatea din anul 2017. Pe această cale, dorim să mulțumim Fan Courier, M&M Militzer&Munch România și Ugatti SRL, fără de care nu s-ar fi putut realiza acest demers.

Training-urile dedicate cadrelor didactice se concentrează pe ​tehnicile​ ​și principi​​ile​ ​analizei comportamentale​ ​aplicate și pe metodele de​ ​integrare​ ​a copilului cu tulburare din spectrul autist în grădiniță. În cadrul acestor cursuri, profesorii vor învăța despre simptomatologie, principiile care stau la baza integrării copilului cu tulburare din spectrul autist, importanța shadow-ului, pregătirea și integrarea în grădiniță/școală s.a..

Despre primul training de acest gen puteți citi aici – http://atca.ro/training-gratuit-adresat-cadrelor-didactice/

Training-urile dedicate părinților se axează […]

2301, 2017

Training gratuit adresat cadrelor didactice

Training-ul se adresează cadrelor didactice​ ​care doresc să învețe​ ​tehnicile​ ​și principi​​ile​ ​analizei comportamentale​ ​aplicate și metode de​ ​integrare​ ​a copilului cu tulburare din spectrul autist în grădiniță.

În cadrul training-ului temele abordate de către specialiștii nostri în analiza comportamentală​ ​aplicată vor fi:

simptomatologie;
principiile care stau la baza integrării copilului cu tulburare din spectrul autist;
importanța shadow-ului;
organizarea spațiului de învățare;
pregătirea și integrarea în grădiniță;
dezvoltarea abilităților sociale și a regulilor de grup.

Workshop-ul va fi susținut de către Ana Bogdan, consultant ABA, psiholog și Raluca Anghel, terapeut ABA, psiholog.

Data susținerii: 6 februarie 2017, 16:00 – 20:00
Locație: Strada Orzari, nr 92, etaj 3, sector 2, București
Adresa de înscriere: contact@atca.ro
Data limită pentru înscrieri: 3 februarie 2017
Locuri disponibile: 27

Toți cei prezenți vor primi diplome de participare. Locurile sunt limitate!

1701, 2017

Etapa finală a proiectului “Integrarea în școală a copiilor cu tulburări comportamentale și TSA”. Lansarea ghidului de “Tehnici de lucru la clasă”

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA), în parteneriat cu Kaufland România, a derulat în perioada septembrie-decembrie 2016 proiectul  “Integrarea în școală a copiilor cu tulburări comportamentale și din spectrul autist”. Etapa finală a proiectului, derulată în luna decembrie 2016, a avut rezultate remarcabile astfel încât beneficiarii finali ai întregului proiect au fost: 6 școli, 525 elevi observați la clasă, 40 elevi evaluați individual și 131 profesori participanți la cursuri de analiză aplicată a comportamentului.

Odată cu acest finalizarea acestui proiect, lansăm ghidul de “Tehnici de lucru la clasă la clasă pentru copiii cu TSA și tulburări de comportament” în care profesori, părinți, specialiști și pasionați de terapia comportamentală aplicată găsesc informații punctuale despre:

Ce este analiza comportamentală aplicată?
Care este rolul analistului comportamental în terapia individuală?
Care este rolul analistului comportamental în şcoală?
Analiza funcţională a comportamentului
Sistemul de tokeni
Tehnicile analizei comportamentale aplicate […]

1101, 2017

S-au deschis înscrierile pentru Conferința Internațională ABA 2017, ediția a VI-a

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) și Asociația Help Autism anunță deschiderea înscrierilor pentru cel mai mare eveniment din România dedicat analizei comportamentale aplicate (ABA). Ediția a VI- a Conferinței Internaționale ABA va avea loc în zilele de 21-23 Aprilie 2017, în București.

Conferința de anul acesta se bucură de o premieră remarcabilă prin participarea  a șase dintre cei mai renumiți cercetători la nivel mondial din ramuri inovative ale analizei aplicate a comportamentului și ale tehnologiei educației. Printre aceștia se numără :

Robert C. Mellon, Profesor de Psihologie Clinic-Experimentală în abordări comportamentale. Este actualul Director al Laboratory of Experimental and Applied Behavior Analysis din cadrul Panteion University of Social and Political Sciences, Atena;
Janet Twyman, BCBA, Director de Inovații in Tehnologii al U.S. Dept. of Education’s national Center on Innovations in Learning;
Nicholas Weatherly, președinte al Association […]

1912, 2016

Donatii de 40.000 de lei pentru copiii cu autism stransi la Balul Bucuriei

Prima editie a Balului Bucuriei a fost un eveniment dedicat strangerii de fonduri in beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist aflati in grija Asociației Terapie Comportamentala Aplicata. Evenimentul a generat strangerea de fonduri in valoare de 40.000 de lei, proveniti din donatiile si sponsorizarile participantilor si invitatilor.

Aceasta suma va fi folosita in anul 2017 pentru a susține recuperarea copiilor cu autism cazuri sociale de la ATCA și pentru achiziționarea de licențe pentru testul ADOS (instrument esențial de diagnostic pentru autism), astfel incat orice copil caz social, suspect de autism si indrumat catre centrele de terapie ATCA, sa poata beneficia de evaluare și diagnosticare gratuite.

Evenimentul Balul Bucuriei a fost organizat de ATCA, in parteneriat cu Palatul Ghica Tei, Teatrul National din Bucuresti si Fundatia Calea Victoriei. Peste 150 de persoane au participat la acesta seara […]