Despre noi

Înființată în 2008, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată –  ATCA a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA din România.

Președintele asociației, Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat în terapia ABA.  Expertiza și programele de colaborare cu universități și profesioniști din străinătate, a permis asociației să fie, din anul 2010, co-organizator al Conferințelor Internaționale ABA la București.

Din 2015, ATCA este acreditată ca furnizor de servicii de formare continuă (ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție care acreditează practicienii ABA în lume. Astfel, ATCA este singura instituție din România care acreditează terapeuți ABA, la nivel național.

ATCA a înființat două centre de terapie, unde 110 copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist sunt ajutați prin terapia recuperatorie ABA.  Asociația noastră susține gratuit, din surse proprii, cursuri pentru cadre didactice și părinți din toată țara. În ultimii opt ani, ATCA a format peste 700 de terapeuți, a oferit gratuit peste 1000 de ore de cursuri gratuite cadrelor didactice pentru integrarea copiilor cu dizabilități în școală și peste 1000 de ore de cursuri gratuite părinților cu copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist.

Misiunea ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) evoluția copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau sever (Asperger, autism, etc)și  de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în îndrumarea și dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți.

Conștientizarea și asumarea responsabilității  față de acești copii, a implicării la nivel de grupuri sociale în acceptarea și integrarea în comunități, sisteme de învățământ și meserii a acestor copii,  sunt valorile care ne ghidează toate acțiunile și proiectele pe care le generăm în beneficiul unei societăți înalt funcționale din punct de vedere uman, comportamental și social.

În viziunea noastră, tulburarea comportamentală este un aspect din procesul natural al vieții, prin urmare este firesc să susținem prin acțiuni specializate și eforturi unanime, dezvoltarea sănătoasă a copiilor afectați. Suntem responsabili pentru destinele lor iar implicarea noastră este șansa lor unică la o viață echilibrată.

Valorile noastre

Grija pentru copii 100%
Expertiza terapeuților 100%
Implicarea părinților 100%
Educație continuă 100%

Rapoarte de activitate

0
copii cu autism învață cu ATCA
0
terapeuți acreditați lucrează cu noi
0
terapeuți am format
0
ani de experiență în terapia ABA
Cunoaște toată echipa

ATCA este facilitator de servicii de educație continuă (ACE provider) prin acreditarea