Poți dona până la 20% din impozitul pe profit! Această donație NU reprezintă o cheltuială suplimentară pentru compania ta! 

Facilitățile fiscale ale sponsorului sunt prezentate la Art 21, Titlul II, Capitolul II în cadrul aliniatului (4) litera (p).

Se pot face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 5‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă. Pentru ca sponsorizarea sa fie legala, trebuie incheiat un contract cu beneficiarul sponsorizarii, beneficiar care poate fi o persoana juridica non-profit.

Impozitul pe profitul realizat se achită 100% la bugetul stat

SAU

80% se achită la bugetul de stat și restul de 20% il poți direcționa acolo unde este mare nevoie de ei.

Donează către misiunea ATCA unde copiii cu autism au nevoie de resursele necesare terapiei de recuperare.

Donația ta inseamnă să contribui cu 20% la binele copiilor din centrele ATCA! Ei au cea mai mare nevoie de oameni responsabili ca tine! Oameni cu suflet care pot schimba soarta lor doar printr-un simplu gest! Donația ta se transformă în ore de terapie recuperatorie. 

Acești copii pot fi salvați! Tu poți înlătura bariera financiară care îi desparte de orele de terapie.

Împreună putem să ajutăm, acum!

Mai târziu…e prea târziu…mai târziu,  șansele lor de recuperare sunt nule. Acești copii pe care NU îi ajutăm acum sunt viitori adulți ce vor rămâne fără adăpost, hrană și îmbrăcăminte. Noi aspirăm la mai mult pentru viitorul lor! Aspirăm să își poată acoperi singuri nevoile de bază dar și pe cele elevate. Acestea nu sunt doar privilegiul copiilor sănătoși. Sunt în egală măsură și privilegiul copiilor cu autism.

Cum donezi 20% din impozitul pe profit?

CITEȘTE CONTRACTUL DE SPONSORIZARE

APOI

CONTACTEAZĂ-NE AICI

Ce poți face cu 20%?

Încheie un contract de sponsorizare cu ATCA  şi astfel direcţionezi parte din impozitul datorat statului către copiii care urmează programele de terapie și intervenție în autism. Codul Fiscal prevede direcţionarea a PÂNĂ LA 20% din impozitul pe profit pe care îl datorezi statului. Nu te costă nimic!

Completează contractul de sponsorizare!

Ce putem face noi prin sponsorizarea ta?

  • Educa cadre didactice pentru a integra copilul cu TSA
  • Forma terapeuți în metoda ABA
  • Utila și dota centrele noastre
  • Traduce cărți și produce materiale didactice
  • Deschide centre
Despre ATCA

Autismul afectează 1 din 68 de copii, o incidență în continuă creștere!

Un copil cu autism nu poate vorbi cu tine, nu răspunde la nume, nu este atent când îi vorbești, pare că trăiește în propria lume. Autismul îl ține captiv. Prin terapie, noi îl învățăm să vorbească, să se joace și să-și facă prieteni. Copiii cu TSA vin zilnic la centrele ATCA pentru a învăța prin terapie ABA; cu sprijinul tău putem deschide noi centre și forma terapeuți și cadre didactice.

EXTRAS DIN CODUL FISCAL

Poți direcționa până la 20% din impozitul pe profit, bani care altfel ajung la bugetul de stat. Tu poți decide ca cei 20% să însemne mai mult!

Click AICI pentru LEGISLATIE!

Autismul afectează 1 din 68 de copii, o incidență în continuă creștere!

În prezent, 110 copii urmează programe de terapie în centrele ATCA.

Cu ajutorul tău putem deschide centre noi în care și alți copii afectați pot fi recuperați!

Un copil cu autism nu poate vorbi cu tine, nu răspunde la nume, nu este atent când îi vorbești, pare că trăiește în propria lume. Autismul îl ține captiv. Prin terapie, specialiștii de la ATCA  îl învață să vorbească, să se joace și să-și facă prieteni. Copiii cu autism vin zilnic în centrele noastre pentru a invața toate acestea, prin terapia ABA.

Pașii realizării unei sponsorizări din cei 20% impozit pe profit, datorat către bugetul de stat

1. Alege misiunea pe care vrei să o sponsorizezi: Caută un beneficiar (ONG, fundație, asociație) care abordează și rezolvă o problemă socială, în mod real. Cel mai bine este să te asociezi cu un ONG care are experiență, bune practici și porțile deschise să împărtășească sponsorilor rezultatele dobândite în baza sponsorizărilor obținute.

2. Află suma pe care o poți acorda ca sponsorizare pentru a beneficia de facilitățile fiscale.

3. Încheie un contract de sponsorizare specificând suma sau valoarea sponsorizării, termenele la care vei realiza transferul fondurilor sau bunurilor și modul în care dorești să îți fie promovat numele și imaginea. Specifică și modul în care dorești să fii informat despre modul în care a fost utilizată sponsorizarea ta.

4. Trece-ți sponsorizarea în contabilitate. Sponsorizările în bani se trec la 6582 = 5311 pentru sponsorizări în numerar (“casa”) sau 512 pentru sponsorizări prin virament bancar (“conturi curente la banci”). Sponsorizările în bunuri se trec la 658(alte cheltuieli de exploatare)=3xx (conturi de stocuri) la valoarea stocului.

Exemplu de calcul pentru limita de deductibilitate a sponsorizării

Dacă ai o cifră de afaceri de 1.000.000 RON și un profit brut de 100.000 RON datorezi un impozit de 16.000 RON.

0.5% din cifră de afaceri = 5000 RON

20% din impozitul datorat = 3200 RON

Suma de 3200 RON poate fi acordată ca sponsorizare întrucât îndeplinește ambele condiții. În această situație impozitul datorat este de 12.800 RON

5. Informează-te ce s-a întâmplat cu banii tăi-e dreptul tău! Participă la evenimentele pe care le sponsorizezi, sau la activitățile sponsorizate de tine, vizitează ONG-ul pe care îl susții. Cere un raport despre acțiunea/proiectul pe care l-ai sponsorizat, inclusiv referitor la modul în care ai fost promovat.