//Cursuri pentru terapeuti
Cursuri pentru terapeuti 2018-02-23T12:50:36+00:00

Cursuri pentru terapeuți

Analiza aplicată a comportamentului (ABA) înseamnă învățare, formare continuă, schimb de informații și experiență, specializare!

Fiecare reusita a unui copil cu autism, fiecare rezultat contează! Aceste rezultate sunt in legatura directa cu nivelul de calitate a intervenției terapeutice. De aceea noi sustinem continuu prin cursuri specializate si activitati de coordonare, excelenta profesionala a terapeutilor ABA din Romania.

Cursurile sustinute de ATCA sunt acreditate de către Colegiul Psihologilor, oferind credite psihologilor cu drept de liberă practică, iar asociația ATCA este ACE Provider, cursurile, workshopurile sau evenimentele precum Conferința ABA, oferind credite (CEU Points) pentru specialiștii acreditați BCBA sau BCaBA.

Pentru a solutiona necesitatea formării specialiștilor ABA din România, in mod cat mai valoros, cursurile de formare furnizate de ATCA, au o tematică adaptată nivelului de experiență și specializare, astfel:

– BCBA/ BCaBA Couse Sequence Applied Behavior Analysis Clemson University-Romania – este un curs complex, sustinut in Romania de 3 specialisti acreditati BCBA: Anca Dumitrescu (Presedinte ATCA, Specialist certificat BCBA), Alina Bobarnac (Presedinte New Odisey, Specialist acreditat BCBA,) si Dr Christos K. Nikopoulos BCBA-D, MBPsS, CSci, FHEA Senior Behavioural Consultant Applied Sciences Representative of EABA & Hellenic ABA – fost ‘BACB Director’ . Cursul BCBA ofera specializare în analiza aplicată a comportamentului si se desfasoara pe o durată de 2 ani la finalul carora terapeuții pot obține acreditarea internațională BCBA sau BCaBA.

– Cursul RBT (Registered BehaviorTechnician) este primul pas pentru formarea specializată și obținerea acreditării internaționale ca terapeut ABA. Cursul este recunoscut de către BACB și se impune ca standard de formare în analiza aplicată a comportamentului.

– Cursul de formare continuă ”Tehnici de psihoterapie cognitiv comportamentală și analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist”, desfășurat in două module, aprofundeaza pas cu pas analiza comportamentala. Terapeuții și psihologii cursanti invata noțiunile de bază, tehnicile și metodele de intervenție, modalitatile de colectare a datelor și modelele de analiză funcțională, precum si know-how-ul pentru dezvoltarea planului de intervenție și integrare sociala a copiilor cu tulburari comportamentale severe. Apoi, cursantii lucreaza in sesiuni practice, de aplicare si analiza a cunostintelor dobandite în cadrul cursului teroretic.

– Cursul de formare ”Tehnici de lucru în vederea integrării școlare a copiilor cu TSA” se adresează terapeuților însoțitori, psihologilor școlari, dar și terapeuților care doresc să-și îmbunătățească tehnicile de predare a abilităților sociale, să implementeze activități de grup sau de intervenție în medii sociale.

2019-02-15T13:16:18+00:00

Curs Sibiu – „TEHNICI ABA pentru terapeuti si parinti”, mai 2019

Descriere curs Cursul este practic, construit pe baza experienta de 15 ani in lucrul cu copiii cu autism dar si a expertizei trainerilor acreditati international. Se va baza pe demonstratii practice astfel [...]

2019-01-23T12:05:21+00:00

CURS RBT Brasov – Registered Behavior Analyst – Acreditarea terapeutilor in Analiza Comportamentala Aplicata – februarie 2019

CURS RBT - Registered Behavior Analyst - Acreditarea terapeuților în Analiza Comportamentală Aplicată TOATE LOCURILE AU FOST OCUPATE. VA MULTUMIM PENTRU INSCRIERI! Training organizat de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata in colaborare cu Asociatia “Raza [...]

2019-02-13T12:45:09+00:00

CURS RBT- Registered Behavior Analyst – Acreditarea terapeutilor in Analiza Comportamentala Aplicata – Martie 2019

CURS RBT - Registered Behavior Analyst - Acreditarea terapeuților în Analiza Comportamentală Aplicată RBT (Registered Behavior Technician) este persoana direct responsabila de implementarea planului de interventie pe care il dezvolta coordonatorul echipei (Board [...]