//20% în plus spre reușită
20% în plus spre reușită 2018-02-23T12:51:39+00:00

Project Description

Poți redirecţiona până la 20% din impozitul pe profit! Această sponsorizare NU reprezintă o cheltuială pentru compania ta!

Se pot face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului si în limita a 0,5% din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă.

Impozitul pe profitul realizat se achită 100% la bugetul stat

SAU

80% se achită la bugetul de stat și restul de 20% îl poți direcționa acolo unde este mare nevoie. Copiii cu autism din centrele ATCA au nevoie de terapie recuperatorie!

Sponsorizarea ta inseamnă să contribui cu 20% la binele copiilor din centrele ATCA!

Ei au cea mai mare nevoie de oameni responsabili ca tine! Oameni cu suflet care pot schimba soarta lor doar printr-un simplu gest!

Tu poți înlătura bariera financiară care îi desparte pe copiii cu autism de orele de terapie.

Împreună putem să ajutăm, acum!

Un copil cu autism nu poate vorbi cu tine, nu răspunde la nume, nu este atent când îi vorbești, pare că trăiește în propria lume. Autismul îl ține captiv. Prin terapie, specialiștii de la ATCA  îl învață să vorbească, să se joace și să-și facă prieteni. Copiii cu autism vin zilnic în centrele noastre pentru a invața toate acestea, prin terapia ABA.

Mai târziu…e prea târziu…mai târziu,  șansele lor de recuperare sunt nule. Acești copii pe care NU îi ajutăm acum sunt viitori adulți ce vor rămâne fără adăpost, hrană și îmbrăcăminte. Noi aspirăm la mai mult pentru viitorul lor! Aspirăm să își poată acoperi singuri nevoile de bază dar și pe cele elevate. Acestea nu sunt doar privilegiul copiilor sănătoși. Sunt în egală măsură și privilegiul copiilor cu autism.

Cum donezi 20% din impozitul pe profit?

CITEȘTE CONTRACTUL DE SPONSORIZARE

APOI

CONTACTEAZĂ-NE AICI:
Beatrice Ionescu
Fundraising Manager
0748 849 919
beatrice.ionescu@atca.ro

Autismul afectează 1 din 68 de copii!

În prezent, 170 copii urmează programe de terapie în centrele ATCA.

EXTRAS DIN CODUL FISCAL

Tu decizi cum sa fie folositi 20% din impozitul pe profitul companiei tale!

Click AICI pentru LEGISLATIE!

Pașii realizării unei sponsorizări din cei 20% impozit pe profit, datorat bugetului de stat

1. Încheie un contract de sponsorizare specificând suma sau valoarea sponsorizării, termenele la care vei realiza transferul fondurilor sau bunurilor și modul în care dorești să îți fie promovat numele și imaginea. Specifică și modul în care dorești să fii informat despre modul în care a fost utilizată sponsorizarea ta.

2. Inregistrati sponsorizarea în contabilitate. Sponsorizările în bani se trec in contul contabil de donatii (6582), astfel: pentru sponsorizările în numerar (“casa” = 5311), pentru sponsorizările prin virament bancar (“conturi curente la banci” = 512) si sponsorizările prin conturile de stocuri (3xx).

Exemplu de calcul pentru limita de deductibilitate a sponsorizării

Dacă ai o cifră de afaceri de 1.000.000 RON și un profit brut de 100.000 RON datorezi un impozit de 16.000 RON.

0.5% din cifră de afaceri = 5000 RON

20% din impozitul datorat = 3200 RON

Suma de 3200 RON poate fi acordată ca sponsorizare întrucât îndeplinește ambele condiții. În această situație impozitul datorat este de 12.800 RON

3. Informează-te ce s-a întâmplat cu banii tăi, e dreptul tău! Solicita informatii despre recuperarea copiilor a carei tegrapie ai sponsorizat-o, vizitează centrele de terapie ATCA.