//Ajută-mă să exist în lumea ta – Proiect facilitat de către BCR prin platforma „Bursa Binelui”
Ajută-mă să exist în lumea ta – Proiect facilitat de către BCR prin platforma „Bursa Binelui” 2018-02-23T12:51:33+00:00

Project Description

Ajută-mă să exist în lumea ta

Facilitat de BCR, prin platforma CSR – Bursa Binelui

Sursa: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Ajuta-ma-sa-exist-in-lumea-ta

Descriere proiect

„Trăiesc într-o lume diferită. Sunt izolat. Tu poți să mă ajuți să trăiesc împreună cu tine, în lumea ta!”

Donația ta este vitală și înlătură bariera financiară în fața căreia copiii cu autism rămân izolați, respinși, privați de copilărie și de șansa de a deveni adulți autonomi.

Scopul proiectului

În perioada Noiembrie 2016 -Februarie 2017, ATCA a strâns fondurile necesare pentru evaluarea și diagnosticarea a 15 copii suspecți de tulburări din spectrul autist. Abilitățile acestor copii sunt diferite. Nevoile lor sunt aceleași cu ale oricărui copil: să fie acceptați, înțeleși, să se bucure de joacă și prieteni, să comunice cu noi. Copiii au nevoie de un diagnostic corect și îndrumare specializată. Este esențial să ajutăm și integrăm acești copii în propriile lor familii, în grădinițe, școli și comunitate. Totul începe cu un diagnostic corect!

În măsura în care ATCA va fi aleasă ca centru de terapie ca și continuare firească a depistării autismului, părinții și educatorii care îi îngrijesc pe acești copii, vor fi pregătiți de ATCA să folosească metode și tehnici ABA,specifice recuperării tulburărilor din spectru autist. Astfel, copiii pot să evolueze și să se integreze în lumea noastră.

Cui donează oamenii?

Donezi unui copil cu autism! Donația ta înseamnă un diagnostic și un tratament de recuperare corect!

Și copiii cu autism au nevoie să trăiască experiențele pe care tu însuți le trăiești: emoții, bucurii, împliniri și realizări.

ATCA evaluează nivelul de dezvoltare al fiecărui copil, la momentul prezent. Diagnosticul rezultat va determina programul potrivit de intervenție terapeutică.

De ce să doneze?

Donezi pentru că îți dorești să fii tu cel care contribuie la recuperarea unui copil cu autism! Tu vrei să oferi o șansă reală la asistență terapeutică salvatoare. Datorită sprijinului tău, un copil neadaptat social și dependent în totalitate de un adult părinte sau asistent social, se va transforma într-un copil acceptat, mai bine adaptat, conștient de comportamentele adevcate, capabil să dezvolte prietenii și apt să devină un adult mai autonom.

Rezultate

Derularea proiectului a generat fonduri suficiente pentru evaluarea și diagnosticarea gratuită pentru 15 copii suspecți cu autism. Dintre aceștia, doar 13 copii au fost depistați cu tulburări din spectrul autist. 

Începând din luna februarie, toți cei 13 copii s-au înscris la programele de terapie recuperatorie de lungă durată, în centrele ATCA – Centru Open și ABA Academy.

Programele de terapie indvidualizată pe necesitățile și particularitățile de diagnostic ale fiecăruia din cei 13 copii și un set eficient de tehnici terapeutice au fost comunicate părinților și educatorilor de către terapeuții ATCA. Terapeuții noștri desfășoară zilnic ore de terapie ABA (1:1) cu acești copii și monitorizează săptămânal modul de aplicare a programului și bunele practici și tehnici de îngrijire a copiilor.

Project Details

Categories: