CRISTI 2017-06-28T22:09:49+00:00

Project Description

Cristi are 8 ani și s-a născut cu întârzieri majore în sfera dezvoltării limbajului și a înțelegerii. S-au  putut observa încă de când era micuț dificultăți în adaptarea la  regulile de bază în cooperarea cu părintii și persoanele din jur. Era, pur și simplu, un băiețel care nu știa ce trebuie să facă și care nu înțelegea mai nimic din ce se intamplă în jurul lui. Pentru el, lumea era rece și ostilă.

Capacitatea lui de învățare era limitată și orice încercare de a i se preda o noțiune era întâmpinată cu proteste și agresivitate. Părea că orice cale de comunicare este imposibilă.

Privirile părintilor descriau perfect starea lor de disperare, le era greu să vadă că propriul copil  nu-i recunoștea și nu putea să comunice în niciun fel cu ei. Uneori părea că el le testează limitele și se simțeau vinovați când simțeau că le-au atins.

Când au ajuns la centrul ATCA, părea că totul e pierdut și că orice încercare de-a noastră e sortită eșecului, dar… Cristi a fost cel care ne-a învățat cum să „ajungem” la el, el ne-a arătat calea pentru ca să devină un băiețel tipic.

Cristi a descoperit… jocul! Sesiunile amuzante, cu multe jocuri și recompense l-au făcut pe Cristi să-și dorească activități noi, să învețe, să vină la terapie. A învățat să se bucure alături de părinți și de terapeuți și, treptat, acel băiețel tăcut, agresiv și care nu știa să vorbească s-a transformat în băiețelul care a fost în stare să spună primele lui cuvinte:

“Mama, tata, apă!”

Zânele lui cele bune s-au dovedit a fi terapeutele de la ATCA, cele care i-au descoperit bucuria pentru joc și care îi sunt în continuare alături atunci când Cristi se poticnește și trebuie ajutat să se ridice și să-și continue povestea.

Acum, Cristi merge singur la școală și este interesat de matematică și tehnologie. El a devenit, în sfârșit, băiețelul titpic care e gata să ia lumea în piept și care de-abia așteaptă să vadă ce provocări noi îl așteaptă în viitor.

Project Details

Categories: