MARIAN 2018-02-23T12:51:34+00:00

Project Description

Marian are 7 ani și trăiește într-o lume a lui. Rareori lasă pe cineva să intre acolo. Frustrările, momentele de furie și tristețea din ochii lui frâng inima părinților și bunicilor. Marian este un copil care nu vorbește.

Terapeuții din centrele ATCA au dezvoltat programe speciale și au reușit să comunice cu el printr-un sistem de imagini. Doar așa, Marian poate comunica.

Până când a împlinit un an, Marian a avut parte de o copilărie normală, dar când nu a mai putut merge în picioare, medicii au descoperit o formațiune pe creier de mărimea vârfului unui băț de chibrit. Această afecțiune, plus autismul, îi afectează grav viața și destinul. De aceea, el are nevoie de terapie zilnică și de programe noi, concepute special pentru el, astfel încât să iși dezvolte noi abilități și pentru a face față vieții și provocărilor.

“Mi se rupe sufletu’, maică, atunci când îl văd că mă privește și nu spune nimic. Hai Mariane, zi-i lu’ bunica, ce te doare?! Hai că fac eu să treacă, numai spune-i lu’ bunica! Îmi curg lacrimile când îl văd așa și mă simt tare neputincioasă. De când venim la ATCA, Marian al meu a început să mănânce singur și este foarte atent la ceilalți copii. Sper să trăiesc măcar atât cât să-l aud strigându-mă – Mamaie! Pe urmă pot să mor împăcată!”.

Bunica lui Marian îl aduce în fiecare zi din Călărași, fie iarnă, fie vară. Pentru ea, ce se întâmplă acum cu Marian este un miracol și spune că, atât timp cât o țin picioarele, va veni cu Marian în centrele de terapie ATCA, pentru că doar specialiștii l-au ajutat să reușească. Orice mică reușită este un pas mare pentru Marian și un pas mai aproape de o viața mai bună.

El este Marian:

Fiecare copil are personalitatea lui, calități și slăbiciuni, astfel că, doar cu răbdare și perseverență se pot obține rezultate care să le îmbunătățească viața.

Datorită sponsorilor și donatorilor generoși, centrul nostru poate ajuta din ce în ce mai multe cazuri. Toți părinții știu asta și ne roagă cu lacrimi în ochi să transmitem mulțumiri și recunoștință pentru gestul lor salvator. Ne alăturam și noi părinților și le transmitem că datorită lor, oamenilor generoși, în centrele noastre, reușim să schimbăm vieți!

 

Project Details

Categories: